Rólunk írták


Robot-technológiával működő parkolóház a VII. kerületben A robotrendszer alig 60-90 másodperc alatt helyezi el a tárolóban az autókat

Megnyílt Budapest belvárosában Európa első, úgynevezett robot-technológiával működő parkolóháza; a beruházás értéke 2,5 milliárd forint volt - mondta Csuhay Attila, a befektetést finanszírozó VIT Nyugdíjpénztár ingatlanbefektetéseit kezelő GPM Kft. tulajdonosa az ünnepélyes megnyitón csütörtökön Budapesten.

Csuhay Attila elmondta, hogy bár az épületet bérbe adták, 15-20 éves megtérülést valószínűsítenek. A nyugdíjpénztár 15 százalékos hozammal számol - mondta Vokony János, a VIT Nyugdíjpénztár elnöke. A VII. kerületben, az Akácfa utcában lévő épület alapterülete 721 négyzetméter, ahová hagyományos módszerrel mindössze 140 autó elhelyezésére alkalmas parkolóházat tudtak volna kialakítani. Robot-technológiával azonban több mint 340 jármű tud parkolni - mondta a GPM Kft. tulajdonosa. Hozzátette: itt egy robot segítségével az autókat mozgatják, míg az automata parkolóházakban azokat a tálcákat cserélik ki, amelyekre az autók parkolnak. Az új parkolóházban a kezelőszemélyzet nélkül működő, távfelügyelt robotrendszer alig 60-90 másodperc alatt helyezi el a tárolóban az autókat, illetve vezeti vissza őket. A VIT Nyugdíjpénztár 1994-ben alakult, jelenleg 40 ezer tajga van, vagyona eléri a 70 milliárd forintot. Vokony János elmondta: ebből a vagyonból 6-7 milliárd forintot fordítanak ingatlanbefektetésre. A pénztár számára ez azért fontos, mert az ingatlanbefektetések megfelelő hozamkiegyenlítő hatással bírnak a pénztár teljes hozamára vonatkozóan - tette hozzá.

 

Adatkezelési tájékoztató
Szolgáltatások I Árak I A rendszer bemutatása I Fotógaléria I Rólunk írták I Parkolóhely online foglalás
Kapcsolat I Kérdőírv I Jogi nyilatkozat I Impresszum I Partnereink